Just a Story

Just a Story, hoe het begon…

Jaren geleden was ik aanwezig bij een seminar ‘ Spirituele Psychologie’ van Steve Rother. Mijn leven stond op dat moment volledig op zijn kop. Ik ontdekte dat vele waarheden die ik had verzameld en koesterde, geen van doen hadden met wie ik werkelijk ben. Ik had me verstopt. Op de achterbank geplaatst, onzichtbaar, en vooral bezig met ‘ het perfecte plaatje’ voor de buitenwereld. Ik was zoekende zoals zovelen, en wilde ‘weten’! En zo was er die ene dag op het seminar waarin de kwartjes voor mij vielen op zijn plek. ‘ It’s just a story’.

Ik begon mijn verhalen op te schrijven om na te gaan waar ik in geloofde. In het begin stond ik versteld van de hoeveelheid en nam het ook serieus, een beetje te. Een jaar ging voorbij, ik kwam erachter dat mijn wezen, mijn natuur helemaal niet zo serieus is, maar van spelen houdt en haar wijsheden verspreid met humor, muziek, compassie en mededogen.

Door verschillende ontmoetingen die toen plaatsvonden werd ik met een liefdevolle schop onder mijn billen ‘gedwongen’ een project neer te zetten. Een methode waarbij ik Miranda mocht zijn en mijn kennis kon delen op mijn manier. Just a Story veranderde van een dagboek, naar verhalen op YouTube  oa via de typetjes Bianca, Engel en mijzelf, een blog en liedjes. Dit alles om mijzelf en mijn omgeving bewust te maken van het feit dat een verhaal slechts een verhaal is. Dat een verhaal een waarheid kan worden wanneer jij daarvoor kiest. Dat iedereen zijn verhalen en waarheden heeft en dat daar niets mis aan is. Dat iedereen een verhaal mag wijzigen en dit ook doet en vooral dat de kracht van een verhaal ervoor kan zorgen dat je terecht komt bij je Zelf als je het niet ‘ te’ serieus neemt. Verhalen mag je delen, echter op het moment dat je jouw verhaal aan de ander presenteert als ‘ de waarheid’ heb je het  (nog) niet helemaal begrepen.

Wij allemaal zijn onderdeel van een groter geheel, het maakt niet uit wat voor een naam je daaraan wilt geven, we zijn de druppels die een oceaan vormen. Er is ruimte voor iedereen, en hoe geweldig zou het zijn als we respectvol met elkaar om kunnen gaan, naar elkaars verhalen kunnen luisteren en kunnen delen. Hoe geweldig zou het zijn om elkaar en jezelf volledig te accepteren en genieten van de reis op deze prachtige planeet.

Ik weet het, ik schets een beeld waarin de vraag is of dat werkelijk mogelijk is, maar weet je..Life is just a story, en ik vind dit toch wel een goed verhaal al zeg ik het zelf;).

Liefs!

Miranda van Dam

 

Voorstellingen

Miranda van Dam geeft regelmatig voorstellingen.

Een van haar voorstellingen is getiteld:

Just a Story ; IKKE?!

Ikke is leuk, Ikke is vervelend, Ikke is uitdagend, Ikke is eigenwijs, Ikke is eentwijfelaar, Ikke is een control freak, Ikke is irritant, Ikke is lief, Ikke is alles, Ikke is niets.

Miranda van Dam, storyteller, singer, songwriter en veel meer neemt je mee in de wereld van “ Engel” die van boven af kijkend zeer geïnteresseerd is in het doen enlaten van de mens en “ Bianca”  een eenvoudige vrouw met een voorliefde voor tijgerprint-leggings, die veel weet over de gnostische geschriften, maar vooral vrouw is! Daaromheen zien wij Miranda die al invoelend en inspelend op het publiek met haar verhalen balans wil  brengen in de spirituele chaos van nu en je wilt laten zien dat je “ikke” alles is en je mag zijn wie je bent. Dit alles omlijst met prachtige liedjes van eigen hand. Kortom “Ikke?!” is een voorstelling die je niet mag missen!

Wil je op de hoogte blijven van Miranda’s voorstellingen en optredens? Kijk bij Agenda in het menu of op haar Facebookpagina justastorymvdam.

Voor informatie en boekingen kun je een e-mail sturen naar justmirandavandam@gmail.com.